zgodnie z tradycją chciałbym was poinformować, że nie straciłem jeszcze wiary i nadziei w XII Zlot w koronowie

W zeszłym roku faktycznie się z tym terminem nieco wygłupiłem bo chciałem się podpasować pod niemiecki legendarny Zlot w Hohenrodzie po latach..., który i tak został później odwołany....(moja wina... moja wina... moja bardzo wielka...

Miejsce już znacie, KORONOWO (wiem niektórym już sama nazwa się znudziła, ale niestety wciąż planuje odzyskać zaliczkę, której ośrodek nie oddaje z powodu pandemii, więc jestem nieco zmuszony...) Ale uwierzcie mi na słowo, fajnie tam

KOCHANI !!!
powiem krótko ja nie urok to sr....a!

Ponieważ nie chcę po raz kolejny odwoływać naszego zlotu...znalazłem ok. 20 km obok inny ośrodek i już go wczoraj zarezerwowałem.
Oto link do ośrodka: https://wielonek.eu/ - ładnie położony w lesie, dojazd asfaltowy pod sam ośrodek.
Generalnie nic się nie zmienia oprócz dwóch rzeczy:
1. zamiast pokoi są tylko domki 4/5 osobowe z łazienką i aneksem kuchennym. Dobre jest że wszystkie domki posiadają 2 os. osobne sypialnie i lodówki !!!

- domek typu chatka, czyli salon z 2/3 łózkami, osobno sypialnia zamykana, z dwoma łóżkami + łazienka i aneks kuchenny (tych domków jest 7)

- domek typu BRDA, czyli na dole salon z rozkładaną kanapą, kuchnia, łazienka, a na górze dwie oddzielne sypialnie dwuosobowe, (tych domków jest 11)

zła wiadomość jest taka, że najpierw z najczystszym sumieniem, spróbuję ja was rozlokować, ale jeśli komuś coś by nie pasowało, to piszcie albo dzwońcie i będę was odpowiednio przerzucał...

2. Z uwagi na to że w starym ośrodku miałem ceny jeszcze przedpandemiczne i przedwojenne (jak to brzmi

No i niestety odpada również statek, w środę, ale za to będzie można sobie popływać rowerem wodnym albo kajakiem, wypożyczalnia na miejscu.
RESZTA POZOSTAJE BEZ ZMIAN
TERMIN : 24.05-29.05.2022
Plan zlotu :
24.05.2022 - wtorek
przyjazd, zakwaterowanie, przemówienie i impreza

W tym dniu nie ma obiadokolacji! Wyżywienie we własnym zakresie.
25.05.2022 - środa
późne śniadanie
następnie czas wolny na ośrodku, ale nie do końca. Mamy wykupiony statek wycieczkowy, który będzie jakieś 200 m od ośrodka, co ok. 70 min wyruszał na godzinną wycieczkę po jeziorze. Na raz może zabrać 12 osób, również jak będzie padać deszcz ponieważ pokład jest zadaszony.
Statek będzie kursował od godz. 12 do 19-20 w zależności ile będzie chętnych. Pływanie statkiem jest w cenie zlotu

Oprócz tego można miejscu wynajmować sobie kajaki 2 os. (ok. 20 pln/h) lub rowery wodne 4 osobowe (ok. 30 pln/h) - to już we własnym zakresie.Można się też kąpać w jeziorze (tak woda tym razem będzie...

18.00 - 19.00 - obiadokolacja na ośrodku.
26.05.2022 - czwartek
Śniadanie 9.30 - 11.30
ok. 13.00 - wyjazd do kolekcji autobusów i zwiedzanie
ok. 19.00 - obiadokolacja na ośrodku
wieczorem ognisko / tańce

27.05.2022 - piątek
śniadanie 9.30 - 11.00
ok. 12.00 - wyjazd
Zwiedzanie Exploseum, tajnej podziemnej niemieckiej fabryki dynamitu i broni. Tu bez zmian

ok. 19.00 - obiadokolacja na ośrodku
wieczorem ognisko / tańce

28.05.2022 - sobota
śniadanie 9.00 - 10.30
ok. 11.00 wyjazd do muzeum PRL
Obiadokolacja ok. 18.00
ok. 20.00 rozdanie nagród za najładniejsze samochody

29.05.2019 - niedziela
śniadnanie
zdanie pokoju do godziny 11.00
Koszt zlotu :
Cena za osobę: 690 PLN / 160 EUR
Dzieci do lat 3 - gratis
Dzieci do lat 16 - 500 PLN - cena z koszulką
Cena zawiera :
- 5 noclegów ze śniadaniem
- 2 obiadokolacje
- wstęp do muzeum PRL
- wstęp do exploseum
- wstęp do muzeum autobusów
- koszulkę (w tym roku tylko czarne!!)
- naklejkę
- prezent powitalny
- składkę na puchary i nagrody końcowe
- ognisko
Tradycyjnie pełna przedpłata na konto, ponieważ zlot już w maju, prośba aby wpłat dokonywać najpóźniej do 31.03.2022
Dane do Przelewu : (nie zmienione od lat )
Krzysztof Buczkowski
78 1020 3352 0000 1102 0080 4799
zapisy jak zawsze proszę kierować na maila :
sciroccorider83 (małpa) o2.pl
przy rejestracji proszę podać :
Nick
imię + nazwisko + PESEL (bardzo ważne, niestety ośrodek tego wymaga) - po zlocie wszystkie PESELE skasuje, obiecuję
jaki pokój i z kim
rozmiar koszulki, damska czy męska - UWAGA KOSZULKI TYLKO W KOLORZE CZARNYM!!!
SC1 / SC2 / SC3 czy dupowóz
Trzymajcie się ciepło i do usłyszenia wkrótce !